Realigro.com.hr je prva tražilica širom svijeta za promet nekretninama pomoću koje možete, bilo gdje u svijetu, pregledavati popise stambenih nekretnina za prodaju Haiti

Nekretnina na prodaju u Haitiju

Haiti je zemlja kariba koja dijeli otok Hispaniola s Dominikanskom Republikom, na istoku. Čak i ako se zemlja još uvijek nije oporavila od potresa 2010. godine, mnogi njegovi povijesni spomenici, koji datiraju još iz ranog devetnaestog stoljeća, ostali su netaknuti.

Glavni grad je Port-au-Prince. Haiti je zemlja s najvećim afričkim utjecajem u Americi, to je zemlja s ravnom rekonstrukcijom. Trenutno žive tisuće maturanata, rade i surađuju u misijama razvoja i suradnje.

Ako ste u potrazi za kupnjom nekretnine za prodaju na Haitiju morate znati da se naseljavanje na Haitiju sigurno neće biti mirno iskustvo. Haiti je zemlja puna kontrasta i snova o novoj budućnosti za mladu i nadežuću populaciju.

Kada je riječ o stjecanju imovine za prodaju na Haitiju, važno je znati da trenutačno nema vjerodostojanog imovinskog registra. Prijevara i lažne prodaje su česti, stoga je dobro pročitati prije nego što kupite nekretninu na prodaju na Haitiju i uvijek se posavjetujte s odvjetnikom.

U posljednjih 15 godina Haiti je doživio vrlo brzu urbanizaciju, udvostručavajući broj gradskih stanovnika s 3 do 6 milijuna ljudi. Haiti je sada treća većina urbanizirana zemlja u Latinskoj Americi i Karibima, nakon Trinidad i Tobago i Meksika. Svake godine više od 133.000 Haitijanaca preselilo se u grad.

Mnogi stanovnici Port-au-Princea se bore za pronalaženje mjesta za život po pristupačnoj cijeni i tekućoj vodi, dok drugi gube sate prometa na poslu svaki dan.

Stoga nije lako pronaći dobru imovinu za prodaju na Haitiju.

Unatoč poteškoćama koje proizlaze iz brze urbanizacije, razine ekstremnog siromaštva na Haitiju su se smanjile, a pokrivenost nekih usluga poboljšana je u gradovima. Veliki gradovi povezani su s glavnom cestovnom mrežom, poboljšavajući pristup mikrokreditu.

64% Haitijanaca živi u gradu, a broj urbanih stanovnika može se povećati s 6 milijuna na 11 milijuna do 2050. godine. Ova brza urbanizacija donosi rastuću potražnju za infrastrukturom, uslugama i poslovima, ali prije svega donosi i gospodarske prilike i vjerojatno rastući broj nekretnina za prodaju na Haitiju.

To je osobito iznenađujuće na ulicama Port-au-Princea, koje su pune ljudi, malih prodavača ulica, telefonskih trgovina i šarenih slavina, slikanih kombija koji se koriste kao javni prijevoz. Da bi iskoristili te mogućnosti, izvješće preporučuje više elastično urbano planiranje za zatvaranje infrastrukturnih i servisnih praznina i priprema za budući urbani rast.

Pristup osnovnim uslugama poboljšan je, posebice u urbanim područjima, no više je potrebno učiniti kako bi se odgovorilo na brzo rastuće potrebe: dok stanovnici Port-au-Princea ili drugog grada Cap-Haitien imaju bolji pristup u školama, zdravlje i električne usluge, dvije trećine gradskih stanovnika nema adekvatne sanitarne objekte i stopa sakupljanja krutog otpada je vrlo niska.

Ulaganje u ulice i poboljšanje učinkovitosti i praktičnosti javnog prijevoza, kao i jačanje urbanog prostornog planiranja bit će bitno za smanjenje gubitka ljudi u tranzitu i olakšavanje pristupa poslovima i tržištima. Ali također poboljšava portfelj nekretnina za prodaju na Haitiju.

Niz skupe prirodne katastrofe pogoršalo je prednosti procesa urbanizacije: više od 96% Haitijanaca je izloženo dvama ili više prirodnih opasnosti. Postoji visoka koncentracija zgrada u zonama potresa, a polovina je izgrađena na zemljištu izloženom poplavama. Nakon 2010. godine

potresa, Haiti je razvio informacijske i planerske alate za upravljanje rizikom u lice prirodnih katastrofa, kao što su procjene rizika od višestrukih prijetnji, mapiranje seizmičkih područja i izložene imovine.

  •  
    Odlazak na Haiti. Izaslanici i žive na Haitiju

        Uronjen u Karibsko more, nekadašnju francusku koloniju, prekrasni Haiti bio je jedan od prvih naroda koji je proglasio svoju neovisnost od Amerike. To je nesumnjivo jedna od najmanje bogatih zemalja na američkom kontinentu, ali, naravno, i najjeftinija! Zašto govorimo o tome? Da bi vam pru ...

Karta, kretanje cijena i statistike

Povezano Nekretnine

Cod. 40330

Prodaja Ostalo (Zemljište), Haiti, Port-au-Prince, Petionville, Pernier

252,839.33HRK
Prodaja
Ostalo (Zemljište)

517 m²
Ovaj je objekt povoljno smješten 30 minuta od zračne luke, u sigurnom području u blizini policijske stanice. Blizina je glavne ceste i autobusnog prij...
Cod. 5113

Prodaja Kućica na splavu, Haiti, Port-au-Prince, Port-au-Prince, BOULEVARD center

1,517,035.97HRK
Prodaja
Kućica na splavu

130 m²
Kuća u nizu u malom stambenom objektu od 5 kuća. Privatni vrt i plaža. Potpuno obnovljeni početak 2008. godine opremljen je po mjeri izrađenoj američk...
Karta, kretanje cijena i statistike
 
 
2005-2022 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
Neikos Digital Agency
  1. Postavke

    Za bolje korištenje Realigro web stranica, postaviti postavke za jezik, valuta, kvadrata ili sq ft .

    Postavite sada Ne prikazuj ponovo
BB